Flaga Wielkiej Brytanii Flaga Polski
Logo youtube Logo facebook Logo twitter Logo pinterest

BLOG

NEWSLETTER

Pn Nieczynne | Wt/Czw/Pt 10-17 | Śr 11-19 | Sb 10-18 | Nd 12-17

Polsko - japońskie Warsztaty Kulinarne

Zapraszamy na kulinarne warsztaty polsko-japońskie. Wspólnie będziemy lepić pierogi ruskie w japońskim cieście gyoza, a także przygotowywać polski deser sprzed lat - blok “czekoladowy” z zieloną herbatą matcha. Warsztaty zakończymy ucztą pełną przygotowanych specjałów. Na gości czekać będą też zupa miso na polskim rosole, porcja natto z kaszą jaglaną oraz japońskie herbaty. Każdy wróci do domu z certyfikatem ukończenia warsztatów i słodkim upominkiem.

 

Warsztaty poprowadzi autorka bloga Coutellerie - Marianna Medyńska. Za opracowanie graficzne odpowiedzialna jest Julia Kędzierska - absolwentka Wydziału Wzornictwa warszawskiej ASP.

 

Celem spotkania będzie wskazanie cech wspólnych oraz rozbieżności w narodowych kuchniach Polski i Japonii, rozmowy o kulinarnych obyczajach obu krajów i zapoznanie ich ze sobą. W programie przedstawienie i degustacja japońskich składników - zarówno bazowych, jak i tych mniej znanych, a następnie wkomponowanie ich w tradycyjne dania kuchni polskiej.

 

 

I tura o godzinie 12:00

II tura o godzinie 17:00

Czas trwania ok. 4 godziny / warsztat

 

Cena: 200 zł/os.

 

Obowiązują zapisy: rezerwacje@ethnomuseum.pl, tel. 22 696 53 80

 

Płatności należy dokonać na konto PME. W przypadku rezygnacji z uczestnictwa w warsztatach bez wcześniejszego zgłoszenia - opłata nie podlega zwrotom (rezygnacja najpóźniej do dwóch dni przed terminem warsztatów).

 

Copyright © 2015 Ethnomuseum.
Państwowe Muzeum Etnograficzne w Warszawie.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
tel. (22) 827 76 41 do 46 wew. 253

Logo RPO
Logo BIP